Gerson böjt

Életünk során a szervezetünk megtelik különböző kórokozókkal és méreganyagokkal. Ezek a mérgek a belélegzett levegőből, a megevett ételekből, a megivott vízből és a beszedett gyógyszerekből kerülnek a testünkbe. Mivel egyre több ilyen mérget használnak körülöttünk nap, mint nap, a rák mutatószámai is kúsznak felfelé. Nem csak fontos, de nélkülözhetetlen egy olyan módszer, mint a Gerson-terápia, amely bizonyított, természetes méregtelenítést kínál.

A Gerson-terápia hatékony, természetes kezelés, amely a szervezet saját immunrendszerét erősíti, hogy leküzdje a rákot, az ízületi gyulladást, a szívbetegségeket, az allergiát és számos degeneratív betegséget. A Gerson-terápia egyik apektusa, hogy ellentétben más kezelésekkel, a szervezet egészére fejti ki a hatását. Tizenhárom friss, természetes gyümölcsléből álló tápanyagforrás fogyasztására támaszkodik, ami ellátja a szervezetet enzimekkel, ásványokkal és egyéb tápanyagokkal. Ezek az anyagok lebontják a beteg szöveteket a testben, míg a beöntések segítik a belekben az életünk során felhalmozódott szennyeződések eltávolítását.

Mivel az egész testet gyógyítja, a Gerson-terápia természetes úton aktiválja újra a szervezet öngyógyító képességét, káros mellékhatások nélkül. Ezernél is több gyógyíthatatlannak hitt beteg és jó nevű egészségügyi folyóiratokban, kétszáznál is több cikk foglalkozik a Gerson-terápia hatékonyságával. A Gerson-terápia egyike a kevés, hatvan éven át tartó sikertörténeteknek.

Bár a test újraélesztéséről és megtisztításáról szóló filozófiája egyszerű, a Gerson-terápia összetett módszer minden fontos részletre kiterjedő kezeléssel. Rengeteg páciens teljesen felgyógyult a Gerson-terápia alkalmazásának köszönhetően.

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-1-gerson-bojt

A Gerson-terápia modern művészet, kortárs, alternatív és természetes kezelés, amely a test saját gyógyító mechanizmusát segíti elő, és így gyógyít krónikus betegségeket. Amikor Dr. Max Gerson bemutatta a világnak, a kezelés annyival megelőzte a korát, hogy alig volt tudományos, irodalmi alap, amelyre hivatkozva meg lehetett volna magyarázni, hogyan gyógyít krónikus vagy akár fertőző betegségeket is. Viszont, mivel annyi esetben bizonyult hatásosnak a tuberkulózis, a szívbetegségek, a rák és egyéb enyhébb kórok kezelésében, ezért a Gerson-terápia megalapozta helyét az egészségügy területén.

Gerson először 1945-ben publikált a rákkal kapcsolatban egy cikket, majdnem negyven évvel azelőtt, hogy a jelenlegi hivatalos Amerikai Nemzeti Rákellenes Intézet elindította volna a rák elleni, táplálkozáson alapuló programját.

Max Gerson betegek százait kezelte, finomította és fejlesztette a terápiát, egészen 1959-ben bekövetkezett haláláig, amely 78 éves korában érte. A leghíresebb páciense Dr. Albert Schweitzer volt, akit Gerson gyógyított ki előrehaladott cukorbetegségéből, amikor Schweitzer már 75 éves volt. Schweitzer ezután visszatért afrikai kórházába, megnyerte a Nobel-díjat, és kilencven éves koráig dolgozott. Schweitzer azt írta: „Dr. Gersonban látom a gyógyítás történetének egyik legtörekvőbb géniuszát.”

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-2-gerson-bojt

A legfrissebb hír ezzel kapcsolatban, hogy Dr. Gersont szakterületének úttörőjeként ismerték el, amikor beiktatták a kanadai Ottawában, az Ortomolekuláris Egészségügyi Hírességek Csarnokába 2005. május 14.-én. A gyógyítás hét óriásához csatlakozott ezzel, akiknek munkája befolyással volt a gyógyászatra és a tudomány egészére is, és szakterületükön úttörőként ismerik el őket.

A Nyugat által lenézett, primitívnek mondott civilizációkban ritkán találni rákot, ízületi gyulladást vagy más degeneratív betegséget. Vajon ez az étrend miatt van? A tény, hogy a degeneratív betegségek gyakorisága a modern, előre gyártott ételekkel elöntött világban egyre magasabb, alátámasztja ezt az elképzelést. Max Gerson szerint:

„Maradj közel a természethez, és annak örök törvényei megvédenek majd téged.”

Azt is figyelembe vette, hogy ezeket a degeneratív betegségeket talán a szennyezett ételekből, vízből és levegőből származó méreganyagok okozzák.

A Gerson-terápia célja, hogy regenerálja a szervezetet, minden létfontosságú anyagcsere-szükségletet ellátva azzal, hogy feltölti a testet naponta több mint tíz kilónak megfelelő zöldség és gyümölcs tápanyagaival. Ehhez leginkább friss, nyers gyümölcslevet használ, egy pohárral óránként, naponta tizenhárom alkalommal. A nyers vagy főtt ételek bőséggel fogyasztandók. A vérben lévő oxigén mennyisége megduplázódik, ennek hiánya rengeteg degeneratív betegséghez vezethet. Az anyagcserét is serkenti a terápia, a hozzáadott pajzsmirigy-serkentő, kálium és egyéb hozzávalók segítségével, és a nehéz állati zsírok, túlzott fehérje, nátrium és egyéb méreganyagok elhagyásával.

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-3-gerson-bojt

A degeneratív betegségek megfosztják a szervezetet azon képességétől, hogy kiválassza a salakanyagokat, ezáltal máj- és veseelégtelenséget okoznak. Hogy ezt megelőzze, a Gerson-terápia intenzív méregtelenítést alkalmaz, hogy eltávolítsa a salakanyagot, regenerálja a májat, újra működésbe hozza az immunrendszert és visszaállítsa a szervezet alapvető védelmeit – az enzim, ásványi és hormonrendszert. A bőséges, jó minőségű tápanyagokkal, a megnövekedett oxigénmennyiséggel, a méregtelenítéssel és a jól működő anyagcserével a sejtek – így a test is – regenerálódnak, egészségesek és ellenállóak lesznek.

Nincs olyan kezelés, amely mindenki számára mindig működne. Bárki, aki ennek az ellenkezőjét állítja, nem mond igazat. Tudjuk, hogy amikor egy élethossziglan fenyegető betegséget állapítanak meg, a lehető legjobb kezelés kiválasztása hatalmas feladat. Túl sokan állítják, hogy ismerik a „leghatékonyabb kezelést”, vagy az „egyetlen igazi megoldást”. A legtöbb esetben a megbízható háziorvos azonban csak a szokványos, hagyományos kezelésekkel van tisztában, és vagy nem tájékozott, vagy kifejezetten ellenséges az alternatív gyógymódokkal szemben. Nem számít, hogy hányféle véleményt hallgatsz meg, vagy hogyan kezeled a betegséget, a végső döntés úgyis a tiéd, és biztosnak kell lenned ebben a döntésben. Olyan kezelést válassz, amely a legésszerűbbnek tűnik számodra.

A legtöbb terápia, legyen az hagyományos vagy alternatív, csak az egyedi tüneteket kezeli, és figyelmen kívül hagyja a betegség kiváltó okát. A Gerson-terápia hatékonyságának titka a rengeteg különböző kórral szemben, hogy a szervezet öngyógyító képességét állítja vissza. Ahelyett, hogy a tüneteket kezelné egy adott betegség esetén, a Gerson-terápia a kór okát kezeli. A Gerson-terápia egy átfogó módszer.

Gyümölcsfacsarás

A gyümölcsfacsarás alapvető eleme a Gerson-terápiának. Hogy a megfelelő eredményt biztosítsuk, a Gerson-páciensnek szüksége lesz egy megfelelő facsaróra. Dr. Gerson kutatásai alapján a rákbetegek számára olyan kétlépcsős facsaró szükséges, amelynek külön darálója és hidraulikus dugattyúja van. Az egylépcsős facsarók általában nem hozzák ugyanazt az enzim-, ásványi anyag- vagy mikrotápanyag-mennyiséget, és néhány páciens pusztán azért nem érezte a terápia hatását, mert nem a megfelelő facsarót választotta.

Nem ajánljuk a centrifugás típusú facsarók használatát a Gerson-pácienseknek. Más nem centrifugás facsarók használhatók az egészségmegőrző vagy nem rákbeteg pácienseknek.

Az étrend

A Gerson-diéta általában rengeteg vitamint, ásványi anyagot, enzimet, mikro-tápanyagot és folyadékot tartalmaz, viszont nagyon kevés nátriumot és zsírt. A következő étrend egy tipikus napi beosztás egy Gerson-páciens részére, aki teljes kezelésben részesül:

Tizenhárom pohár friss, nyers répa- vagy almalé, és zöldleveles zöldségek leve óránként elkészítve friss, természetes gyümölcsökből és zöldségekből.

Három teljes vegetáriánus étkezés, frissen elkészítve organikusan termesztett gyümölcsökből, növényekből és teljesértékű gabonából. Egy tipikus étkezés tartalmaz némi salátát, főtt zöldségeket, krumplit, zöldséglevest és zöldséglevet.

A friss gyümölcs vagy gyümölcsdesszert a nap bármely órájában engedélyezett nassolásra, a diétás étrend kiegészítőjeként.

Gyógyszerek

Minden gyógyszer, amelyet a Gerson-terápiával összefüggésben használunk, organikus eredetű biológiai anyagokból készül, terápiás dózisba

  • - Kálium-kiegészítő
  • - B-12 vitamin
  • - Pajzsmirigy-hormon
  • - Injektálható finomítatlan májkivonat
  • - Hasnyálmirigy-enzimek
  • - Kávé vagy kamilla-alapú beöntések

Méregtelenítés

A Gerson-terápia fontos része a szövetek és a vér rendszeres méregtelenítése. Ez többféle módszerrel valósítjuk meg, először is a kávé-alapú beöntések segítségével.

A kávé-alapú beöntések használatának tudományos alapja igazán jól dokumentált, és elérhető a Gerson Intézetnél. A páciensek visszajelzései alapján a kávé-beöntés csökkenti a fájdalmat, és gyorsítja a gyógyulást. Biológiailag a beöntés stimulálja a gyomor enzimrendszerét és a májat, és növeli az epe áramlását. Ez kimutathatóan növeli a szervezet képességét a méreganyagok kiválasztására, legyenek azok környezeti, kemoterápiás vagy más forrásból. A tumor és az egyéb fertőzött szövetek is gyorsabban eltűnnek, mivel lebomlanak.

A méregtelenítés másik eszköze a ricinusolaj, ami az epe áramlásának ösztönzésére alkalmas, és a máj is hatékonyabban szűri meg tőle a vért. Ráadásul az emésztőenzimek is több tápanyagot tudnak feldolgozni vele, és segít a sérült szövetek kiiktatásában. A páciensnek teljesen meg kell értenie a Gerson-terápiát, hogy otthon végezze a kezelést.

bojt-lugosito-meregtelenito-3-daniel-bojt

Nyírfanedv – Ipari titokkal védett természeti csoda!

Ismerd meg a nyírfanedvet, amit emberi kéz nem érintett, kizárólag a természet által jött létre. A nyírfanedv híres a böjtölök körében, de szilárd táplálkozás mellett is fogyasztható, sőt még külsőleg is alkalmazzák! Szerkezete kolloidális, az emberi vér plazmájával megegyező, a sejtek szintjén felszívódó tápanyag. A szervezet öngyógyító képességét indítja be, sejtszinten táplálja a testet, míg a méreganyagokat magába zárja. Nordic Koivu®

Puridren lúgosító-méregtelenítő főzet!

puridrenA Winter® fejlesztése egy olyan gyógynövényeket és szerves klorofillt magába záró koncentrátum, ami lúgosítja-méregteleníti az összes kiválasztó szervet és szövetet. A Puridren mellett nem kell léböjtöt tartani, itt a teljes értékű, könnyen emészthető táplálkozást követjük. A Puridren koncentrátum sikere az egyszerű felhasználásban rejlik, hiszen nem kell mást tenni, mint minden nap 25 ml-nyi mennyiségű koncentrátumot hígítani 1,5 liter vízben. Az eredmény persze nem marad el, már az első napoktól kezdve a vizelet szaga, színe és állaga megváltozik lúgosító-méregtelenítő munkájának köszönhetően. Próbálja ki Ön is!

bojt-lugosito-meregtelenito-5-daniel-bojt

Lipo+ Béltisztító, Lapos has koncentrátum!

Szintén a Winter® dobta piacra azt a 12 gyógynövény koncentrátumát tartalmazó béltisztítót, ami Lipo+ névre hallgat. A + jelölés nem más, mint egy bélflóra építő prebiotikum jelenléte a főzetben, mely a tökéletes bakteriális lebontás visszaállításáért felel. A termék az immunrendszer 70%-át adó bélflórában teremt egyensúlyt. Azoknak is ajánlják, akiknek kritikus terület a has és a csípő! Hiszen a  Lipo+ egy haslapító koktél, ami meg is takarítja a beleket, visszaépíti a bélflórát. Megszünteti a gázosodást, puffadást és az emiatt lelassult - " mindent elraktározok a gazdámnak " - anyagcserét.

Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed