Évszázadok óta ismert tény, hogy a nyírfakivonat életelixír

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-1-eletelixir

Már a honfoglaló magyarok is fogyasztották, évente megcsapolták a nyírfákat, hogy az értékes nyírnedvhez jussanak. Később a nyírfa csapolásával még pezsgőt, nyírbort és nyírsört is készítettek a nedvből. A nyírfa nedvét sárgaság ellen, epe-és vesekőoldó italként fogyasztották, sőt a nyírfanedv volt a mai szájvizek elődje, száj-és toroköblögető oldatként is ismerték. A nyírfanedv az 1850-es évekig természetes antibiotikumként volt használatos. Gyakorlati tapasztalataik nemzedékről-nemzedékre szállt, tudták, hogy feléleszti a testet, elősegíti az emésztést, tisztítja a vért, támogatja a vizeletkiválasztó rendszert és mindemellett kitűnő szomjoltó. Külsőleg különféle bőrbetegségek ellen alkalmazták. A nagy becsben tartott nyírfa, nem csak nedvét kínálja fel gyógyításra, hiszen a növény levelét és kérgét is használja a népi gyógyászat. A nyírfanedv fogyasztása a mai kor emberének legnagyobb ellenségével a savasodással segít leszámolni, létrehozva a homeosztázis egyensúlyát, a pH egyensúlyt. Páratlan ez a komplex összetételű természet kínálta lúgosító lehetőség, egyszerűen nincs párja a bio italok között.

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-2-eletelixir

A nyírfakivonat a természet saját receptje az egészség
megőrzésére és helyreállítására

 • - természetes úton méregteleníti szervezetét
 • - fitnessz-hez, súlykontrollhoz, egészségmegóvás céljából,
  és az emésztés elősegítésére
 • - enyhén vízhajtó hatású
 • - stimulálja az anyagcserét
 • - extra vitalitást nyújt a szervezetnek
 • - egyedülálló ital sportolóknak a gyakorlatok alatt és azután*
 • - természetes módon csökkenti a nyírfa-allergia tüneteit**
 • - hagyományosan használják a vesebajok tüneti kezelésére,
  izületi kopások, és reumás fájdalmak enyhítésére
* az Orosz Föderáció Sportminisztériumának szakértői véleménye
**három egymást követő év tapasztalati kutatásának eredményei

A természet receptje az egészséges életmódhoz

A nyírfakivonat természetes tartalma:
- ásványi anyagok (makroelemek, mikroelemek, nyomelemek, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz…) ionizált formában, hatékony és gyors felszívódás a szervezetben
- cukrok: glükóz és fruktóz
- szabad aminosavak, vitaminok, proteinek
- fitoncidák
- betulin
- komplex szerves savak (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav…)
- természetes erjesztő anyagok, növényi fitovegyületek, és fitoncidok (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját „immunrendszerük” védelmére)

izotonias-majvedo-gyulladascsokkento-3-eletelixir

Bármilyen korban ajánlott fogyasztani!

 • - 100% természetes termék
 • - igazoltan biotermék
 • - adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes
 • - a termék nem hőkezelt
 • - természetesen friss és üde íz, könnyed ital
 • - a bontatlan termék szobahőmérsékleten hosszú ideig megőrzi minőségét
 • - ízléses üveg palackokban

„Mahla”, a nyírfavíz a gyökerekből az ágak felé áramlik

A Nordic Koivu® nyírfanedű egy kelet-finnországi tartományból, Tohmajärviból érkezik el hozzánk. A nyírfaerdő hét hektáron terül el Tohmajärviben, Karelia távoli sarkában, a finn-orosz határtól nem messze, körülbelül 500 kilométerre észak-keletre Helsinkitől. A finnországi Tohmajärvi nyírfaerdő fái egészségesek, hosszú, egyenes törzseik negyven, hatvan évesek. Már a nyírfák tavaszi ébredése is energiával tölt fel, miközben az erdőt járjuk. Ha letörünk egy ágat és a törésnél csöpögni kezd, az biztos jele annak, hogy a „Mahla”, a nyírfavíz a gyökerekből az ágak felé áramlik fel. Ha a fülünket egy fa törzséhez szorítjuk, még hallhatjuk is a nyírfavíz áramlását a fában. Egy régi finn népi megfigyelés szerint a nyírfavíz akkor kezd el keringeni a fában, amikor a hó teljesen elolvadt egy jól látható kört hagyva a fa lábánál. A nyírfák az előző nyár alatt összegyűjtött tápanyagot „pumpálják” a gyökerekből egészen a rügyekig. Ezalatt az idő alatt lehet szó szerint lecsapolni a fákat. A nyírfákból csapolással nyert nyírfalé évszázadok óta a népi gyógyászat gyógyító itala, rendkívüli gyógyhatással rendelkező anyag. Ezt ma már kutatásokkal, szakértői véleményekkel is alá tudjuk támasztani. A nyírfavíz összetétele jól ismert, a szabadalommal védett technológia ma már lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségben és egész évben rendelkezésre álljon a nyírfaital. A folyadék számtalan éltető elemet tartalmaz oldott állapotban. A nyírfa nedve megfiatalítja a testet létrehozva a homeosztázis egyensúlyát.

faradtsag-bio-nyirfanedv-lablec--bojt-es-dieta

Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed