Dániel böjt

Mi az a Dániel böjt?

bojt-lugosito-meregtelenito-1-daniel-bojt

A Dániel böjt ötlete a Bibliából származik. A Dániel böjt háttere az a történet, amelyben Dánielt és három barátját Babilonba hurcolták, amikor Nebukadnecár és a babilóniaiak elfoglalták Júdeát (Királyok könyve 24:13-14). Dánielt és három barátját a babilóniai királyi udvarba fogadták szolgálónak. Ennek részeként megismerték a babilóniai szokásokat, hitet, törvényeket és gyakorlatokat. A babilóniaiak étkezési szokásai azonban nem voltak teljes összhangban a mózesi törvényekkel. Emiatt Dániel megkérdezte, hogy három barátjával mentesülhetne-e a hús evése alól (amelyet valószínűleg a hamis babilóniai isteneknek és bálványoknak áldoztak fel).

„De Dániel eltökélé az ő szívében, hogy nem fertőzteti meg magát a király ételével és a borral, a melyből az iszik vala, és kéré az udvarmesterek fejedelmét, hogy ne kelljen magát megfertőztetnie. És az Isten kegyelemre és irgalomra méltóvá tevé Dánielt az udvarmesterek fejedelme előtt. És mondá az udvarmesterek fejedelme Dánielnek: Félek én az én uramtól, a királytól, a ki megrendelte a ti ételeteket és italotokat; minek lássa, hogy a ti orczátok hitványabb amaz ifjakénál, a kik egykorúak veletek? és így bűnbe kevernétek az én fejemet a királynál.

És mondá Dániel a felügyelőnek, a kire az udvarmesterek fejedelme bízta vala Dánielt, Ananiást, Misáelt és Azariást: Tégy próbát, kérlek, a te szolgáiddal tíz napig, és adjanak nékünk zöldségféléket, hogy azt együnk, és vizet, hogy azt igyunk. Azután mutassák meg néked a mi ábrázatunkat és amaz ifjak ábrázatát, a kik a király ételével élnek, és a szerint cselekedjél majd a te szolgáiddal. És engede nékik ebben a dologban, és próbát tőn velük tíz napig.”

A Dániel böjt úgy ismert, mint a gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztó a hústól tartózkodó böjt, melyet előszeretettel alkalmaznak diétázók is. A Daniel böjt bőséges vízfogyasztással párosítja a zöldség és gyümölcs fogyasztását legalább tíz napig. Ám Dániel három hétig is tartózkodott az ízletes ételektől és tartott teljes böjtölést. A három hét leteltével Isten hírnöke elérkezett hozzá, és

Dániel 10,12. "És monda nékem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédid, és én a te beszédeid miatt jöttem."

Az Újszövetségben Jézus így beszél a böjtről:

lany

„Mikor pedig böjtöltök, ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat, hadd lássák az emberek, hogy ők böjtölnek. Bizony, mondom néktek, elvették jutalmukat.
Te pedig mikor böjtölsz, kend meg a te fejedet és a te orcádat mosd meg; hogy ne az emberek lássák böjtölésedet, hanem a te Atyád, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet neked nyilván.” (Máté 6. 16-18)

Aki szünetlenül megtölti hasát étellel és itallal, az elhanyagolja az imádságot, s így nem tud hadat viselni a gondolatai ellen. Az éhezés és a virrasztás megtisztítja a szívet a rossz gondolatoktól és a testet a betegség támadásaitól, hogy a Szentlélek lakhelyévé tegye.

A böjt lényege a befelé fordulás, a böjt megtisztítja a tested, a szellemed és a lelked. Jutalmad az egészség, a boldogság, az öröm és a tiszta gondolatok. A böjt lehetőség, hogy visszatalálj az egységhez, a teremtés erejéhez, az élet alapjához.

bojt-lugosito-meregtelenito-3-daniel-bojt

Nyírfanedv – Ipari titokkal védett természeti csoda!

Ismerd meg a nyírfanedvet, amit emberi kéz nem érintett, kizárólag a természet által jött létre. A nyírfanedv híres a böjtölök körében, de szilárd táplálkozás mellett is fogyasztható, sőt még külsőleg is alkalmazzák! Szerkezete kolloidális, az emberi vér plazmájával megegyező, a sejtek szintjén felszívódó tápanyag. A szervezet öngyógyító képességét indítja be, sejtszinten táplálja a testet, míg a méreganyagokat magába zárja. Nordic Koivu®

Puridren lúgosító-méregtelenítő főzet!

puridrenA Winter® fejlesztése egy olyan gyógynövényeket és szerves klorofillt magába záró koncentrátum, ami lúgosítja-méregteleníti az összes kiválasztó szervet és szövetet. A Puridren mellett nem kell léböjtöt tartani, itt a teljes értékű, könnyen emészthető táplálkozást követjük. A Puridren koncentrátum sikere az egyszerű felhasználásban rejlik, hiszen nem kell mást tenni, mint minden nap 25 ml-nyi mennyiségű koncentrátumot hígítani 1,5 liter vízben. Az eredmény persze nem marad el, már az első napoktól kezdve a vizelet szaga, színe és állaga megváltozik lúgosító-méregtelenítő munkájának köszönhetően. Próbálja ki Ön is!

bojt-lugosito-meregtelenito-5-daniel-bojt

Lipo+ Béltisztító, Lapos has koncentrátum!

Szintén a Winter® dobta piacra azt a 12 gyógynövény koncentrátumát tartalmazó béltisztítót, ami Lipo+ névre hallgat. A + jelölés nem más, mint egy bélflóra építő prebiotikum jelenléte a főzetben, mely a tökéletes bakteriális lebontás visszaállításáért felel. A termék az immunrendszer 70%-át adó bélflórában teremt egyensúlyt. Azoknak is ajánlják, akiknek kritikus terület a has és a csípő! Hiszen a  Lipo+ egy haslapító koktél, ami meg is takarítja a beleket, visszaépíti a bélflórát. Megszünteti a gázosodást, puffadást és az emiatt lelassult - " mindent elraktározok a gazdámnak " - anyagcserét.

Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed