Természetes vízhajtó, nyiroktisztító

TERMÉSZETES VÍZHAJTÓ ÉS SALAKTALANÍTÓ

Salaktalanító és vízhajtó tabletta, jávatea, kálium, magnézium és szinergikus gyógynövények kivonata, mint nyírfa levél, ezüstös hölgymál, aranyvessző, tarackbúza gyökértörzs és mezei zsurló.

spacer
diur-erbe-vizhajto-termeszetes-vesehomok-veseko-savlekoto-savasodas-odema-savtultenges-betulinsav-nyirfalevel_megrendelem

1 doboz ára: 2720 Ft

Sokféle természetes vizelethajtót ismerünk. Ezek közül is kiemelkedik a jávatea vizelet kiválasztást és salaktalanítást támogató tulajdonsága. A jávateát gyakran kombinálnak nyírfa levél, ezüstös hölgymál, aranyvessző, tarackbúza gyökértörzs és mezei zsurló szinergikus kivonatokkal. Ezzel mind a vizelet kiválasztást, mind a salaktalanító hatást felerősítik. Az esetleges ionveszteséget pedig kálium és magnézium hozzáadásával biztosítják.

A vízhajtókat gyakran vérnyomáscsökkentőkkel párhuzamosan használják, hogy kiürítsék a többlet folyadékot és nátriumot a szervezetből. Ezáltal ugyanis csökken a szív által pumpált folyadék mennyisége. A vizelethajtók alkalmasak az ödémásodást okozó folyadék-visszatartás kezelésére. Ezek a hatások a vízhajtókat hasznossá teszik olyanoknak, akik fogyni szeretnének, és a menzesz alatt felgyűlt folyadékok mennyiségét csökkenteni kívánó nőknek. A salaktalanító és vizelethajtó gyógynövény kivonatok ajánlottak vesekőre és vesehomokra hajlamos egyéneknek, továbbá köszvényes panaszokkal küszködőknek.

Orthosiphon stamineus - Jávatea/Vesetea

A vesetea néven is ismert jávatea, vagy Orthosiphon stamineus évszázadok óta használatos a tradicionális gyógyászatban a húgyúti rendszer egészségének javítására. Orthosiphon stamineus népszerű gyógynövény, amit Délkelet-Ázsiában széles körben alkalmaznak egy sor betegségre, beleértve a reumát, cukorbetegséget, magas vérnyomást, menstruációs zavarokat, vesekövet, epekövet, ödémát, lázrohamot. Japánban egészségvédő teaként fogyasztják, ami megkönnyíti a szervezet méregtelenítését, salaktalanítását.

Kutatások megerősítik a növény tradicionális felhasználását, tanulmányok igazolják salaktalanító és vizelethajtó tulajdonságát, az Orthosiphon stamineus szedése megnövekedett vizeletáramláshoz és vizeleti nátrium-kiválasztáshoz vezet. Ezek a tulajdonságok azt jelzik, hogy az Orthosiphon stamineus szerepet játszhat a vese egészségében, de úgy tűnik a hatásai más területekre is tovább terjednek.

Vesekövek, húgysav, köszvény

A vesekövek leggyakoribb formái a kalcium-oxalát kövek, amiket egy rutin röntgenvizsgálattal ki lehet mutatni.

A veseköveket a húgysav rendellenes anyagcseréje is okozhatja. A húgysav a vesekövek (renal calculi) és a köszvényes megkeményedések jellemző alkotója. Az ilyenfajta vesekövek kezelésében a vizelethajtó hatás különösen fontos faktor. A vesén átfolyó folyadék mennyiségének növelése segít a köveket szétoszlatni, hozzájárul a kiürülésükhöz a további visszatartás elkerüléséért és kiöblíti a lerakódásokat. Az Orthosiphon stamineus csökkenti a húgysav szintjét és vizelethajtóként lép fel.

Lázcsillapítás

Egy nemrég végzett tanulmány az Orthosiphon stamineus egy másik érdekes tulajdonságára mutat rá. Kutatók kísérleti céllal megemelték rágcsálók testhőmérsékletét, majd Orthosiphon stamineus kivonatot adtak nekik. A kivonat jelentősen csökkentette a megnövekedett testhőmérsékletet. A hatás a kivonat bevételétől számítva 4 óráig állt fenn. Az Orthosiphon stamineus lázcsillapító hatása a paracetamoléhoz volt mérhető. (Yam MF, Ang LF, Basir R, Salman IM, Ameer OZ, Asmawi MZ. Evaluation of the anti-pyretic potential of Orthosiphon stamineus Benth standardized extract. Inflammopharmacology. 2009 Feb;17(1):50-4).

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás

A kutatók az Orthosiphon stamineus gyulladásra és a fájdalomra gyakorolt hatását is tanulmányozták. A tudósok rágcsálók hátsó lábaiban ödémát váltottak ki. Ezután az állatoknak Orthosiphon stamineus-t adtak. A növény jelentősen csökkentette az ödémát 3-5 órával a duzzadás kiváltása után. Továbbá az Orthosiphon stamineus jelentős fájdalomcsillapító hatást is mutatott. (Yam MF, Asmawi MZ, Basir R. An investigation of the anti-inflammatory and analgesic effects of Orthosiphon stamineus leaf extract. J Med Food. 2008. Jun;11(2):362-8).

A kutatók szerint, „A mostani tanulmány eredményei alátámasztják azt a hipotézist, hogy az O. stamineus gyulladáscsökkentő és nem-kábító fájdalomcsillapító hatással bír. Ezek a kimutatások igazolják a növény tradicionális használatát fájdalom és gyulladás kezelésére.”

Máj egészsége

Egy 2007-es tanulmány arra utal, hogy az Orthosiphon stamineus ugyanolyan egészségvédő hatással lehet a májra, mint a vesére. A kutatók Orthosiphon stamineus-al kezelték a patkányokat, majd málmérgezést váltottak ki a rágcsálókban. A növény dózistól függően csökkentette az elhalásos folyamatokat a májban és visszafogta a szérum ALT és szérum AST növekedését. Az Orthosiphon stamineus erős antioxidánsként és szabadgyök-megkötőként is hatott. (Yam MF, Basir R, Asmawi MZ, Ismail Z. Antioxidant and hepatoprotective effects of Orthosiphon stamineus Benth. standardized extract. Am J Chin Med. 2007;35(1):115-26).

A vércukorszint karbantartása

Bizonyos gyógyszeripari vizelethajtókkal ellentétben, amikről úgy vélik, a glükóz-intolerancia erősítésén keresztül növelik a cukorbetegség kockázatát, az Orthosiphon stamineus még csökkenteni is képes a vércukorszintet. Amikor a kivonatot normális és diabéteszes patkányoknak adták, az dózisfüggő módon jelentősen csökkentette a vérplazma glükóz-koncentrációját. A kivonat 14 napon át tartó ismételt mindennapos beadás után jelentősen csökkentette a vérplazma glükóz koncentrációját diabéteszes patkányokban a 7. és 14. napon. A tanulmány végére a vérplazma triglicerid koncentrációja alacsonyabb volt a kivonattal kezelt patkányoknál, mint a nem kezelteknél. Továbbá a HDL-koleszterin koncentrációja jelentősen megnőtt a kivonattal kezelt diabéteszes patkányoknál. (Sriplang K, Adisakwattana S, Rungsipipat A, Yibchok-Anun S. Effects of Orthosiphon stamineus aqueous extract on plasma glucose concentration and lipid profile in normal and streptozotocin-induced diabetic rats. J Ethnopharmacol. 2007 Feb 12;109(3):510-4).

„Az eredményeink arra utalnak, hogy az vizes kivonata diabéteszes patkányoknál hatékonyan csökkenti a hiperglikémiát és javítja a lipidprofilt,” –írták a kutatók.

Orthosiphon stamineus biztonságos

Az Orthosiphon stamineus vizelethajtót széles körben tanulmányozták rágcsálókon a mérgezés bármilyen jele nélkül. Malajziában, Vietnámban és Japánban évszázadok óta fogyasztják az Orthosiphon stamineus-t, ami szintén megerősíti a biztonságosságát.

Végkövetkeztetés

Az új termékünkben, a DiurErbe tablettában, 150 mg káliummal, 61mg magnéziummal és gyógynövényekkel egyetemben megtalálható Orthosiphon stamineus természetes vizelethajtó kiegészítő, ami javítja a vese egészségét, csökkenti a menzesz alatt kialakult túlzott folyadék-visszatartást, enyhíti az ödémásodást, segíti a nátrium-kiválasztást és salaktalanítóként hat. Kitűnő választás olyanoknak, akiknek olyan vizelethajtóra van szükségük, ami a testsúlyt is képes karban tartani.

diur-erbe-vizhajto-termeszetes-vesehomok-veseko-savlekoto-savasodas-odema-savtultenges-betulinsav-nyirfalevel_megrendelem

1 doboz ára: 2720 Ft

Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed