Hialuronsav

HIALURONSAV
az öregedés visszafordítható!

hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-1

A nedvesség-mágnes!

„Vízzel töltöm fel a szomjazó bőrt, viszkozitást adok a porcoknak, segítem a sebek gyógyulását.”

Az öregedés visszafordítható! Válassza a hialuronsavat, ha bőre ráncosodni kezd, teltsége, feszessége, rugalmassága csökken, ha a felületi ráncok száma megnő és mélységük fokozódik. Válassza akkor is a hialuronsavat, ha ízületei recsegnek, fájnak és ha nehezen gyógyuló sebei vannak.

Egyedülálló tulajdonság: Tömegének 1000-szeresét köti meg vízben!

Ezáltal ad kontúrt a bőrnek, volument a szöveteknek, viszkozitást a porcoknak. A hialuronsav antibakteriális hatással rendelkező antioxidáns, ami a bőr és kötőszövet tápanyagellátását is támogatja, fokozza térkitöltését és rugalmasságát. Az ízületi nedv egyik fő alkotóeleme, vízmegkötő hatása biztosítja az ízületek megfelelő hidratáltságát, vízellátását. A hialuronsav alkalmazása jótékony hatással van az égésekre, a fekélyekre, és kisebb a hegképződés esélye is.

hialuronsav izület, bőr
hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-megrendelem-1db
spacer
hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-megrendelem-1csomag

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav egy természetes belső hidratáló (nedvesség mágnes). Ennek a molekulának a legfontosabb fiziológiai funkciója, hogy megtartja a vizet, feltölti a bőr kollagén és elasztin rostjai közötti teret és felelős azok nagyobb rugalmasságáért. Különösen javasolt nehezen gyógyuló sebeknél, ízületi panaszoknál, a bőr –és a kötőszövet rugalmatlansága, öregedése ellen, a nyári hónapokban, napimádóknak, szoláriumosoknak, légkondicionált szobákban dolgozóknak és azoknak, akik fiatalságukat fenn szeretnék tartani vagy vissza szeretnék szerezni.

A hialuronsav a szervezetben megtalálható a bőrben, porcokban, ízületi folyadékokban, szívbillentyűben, szemben és az izomban. A szövetekben hálószerűen összekapcsolja és tölti ki a sejtek közötti állományt, és fiatalon tartja a kollagén rostokat.

hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-3

Kulcsfontosságú anyag a kötőszövetek megfelelő működéséhez, különösen a bőr és az ízületek számára. Különleges felépítésének köszönhetően a hialuronsav könnyen megköti a vizet – minden egyes részecskéje majdnem 250 folyadékrészecskét képes megkötni.

Ez a természetes biopolimer remek hidratáló és „olajozó”, nem véletlenül nevezik „szövetragasztónak”. Az idő múlásával az emberi testben termelődő hialuronsav mennyisége egyre csökken, és megjelennek az öregedés első jelei. Ezek a jelek először a bőrön mutatkoznak meg, ami elveszti fiatalos kinézetét és rugalmasságát. Amikor a bőr mély irharétegeiben elkezd csökkenni a hialuronsav mennyisége, a bőr drasztikusan veszít hidratáltságából, ami látható változásokat okoz a felhámon. A nem megfelelő vízmennyiség szintén csökkenti a sejtekhez juttatott tápanyagok mennyiségét és rontja az anyagcserét. A bőr ennek hatására fokozatosan ernyedté válik, elveszti rugalmasságát és megjelennek az első ráncok. Mindemellett érzékenyebbé válik a külső szennyezőanyagokkal szemben.

A kevés hialuronsav egy másik következménye a porcok kiszáradása, aminek következtében nyilalló fájdalom jelentkezik az ízületekben és csökken az ízületek mozgásképessége. Ezen kívül a kötőszövetek leépülése sokkal gyorsabb azoknál az embereknél, akik akár amatőr, akár profi szinten sportolnak, vagy akik túlsúlyosak.

A környezeti szennyezőanyagok, az UV sugárzás és az alultápláltság mind gyorsítják a kötőszövetek károsodását – egyrészt a vízmennyiség csökkentésével, másrészt a szövetek mozgásképességének csökkentésével.

hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-4

Maximálisan hidratált bőr, erős ízületek, gyógyuló sebek
40 mg hialuronsav egy kapszulában!

A hialuronsav feltölti a ráncokat
Paradox módon a hialuronsav kémiai szempontból nem egy sav, hanem természetes biopolimer, ami diszacharid részecskékből épül fel. Ez a figyelemreméltó molekula azzal a csodálatos képességével érdemelte ki a beceneveit, hogy a saját tömegének 1000-szeresét is képes megkötni vízben. Ennek a molekulának a legfontosabb fiziológiai funkciója, hogy megtartja a vizet, feltölti a bőr kollagén és elasztin rostjai közötti teret és felelős azok nagyobb rugalmasságáért.
Vonzó megjelenés, szép bőr. Telít és kontúrt ad.
a hialuronsav megköti a nedvességet a bőrben, puhává és simává teszi, feltölti a mimikai ráncokat és a mélyráncokat is, hogy a bőr még fiatalabbnak hasson. A bőrt vízzel tölti fel, aminek ezáltal simaságot kölcsönöz. Különösen javasolt a nyári hónapokban, napimádóknak, szoláriumosoknak, légkondicionált szobákban dolgozóknak és azoknak, akik a korai öregedés tüneteivel szembesülnek.
Viszkozitás a porcoknak
A hialuronsav jelen van a porcok belső szerkezetében, ami rugalmasságot és ellenálló képességet jelent a deformációval szemben. Az ízületi nedv egyik fő alkotóeleme vízmegkötő hatása biztosítja az ízületek megfelelő hidratáltságát, vízellátását.
Sebgyógyító hialuronsav
A hialuronsav alkalmazása jótékony hatással van az égésekre, a fekélyekre, és kisebb a hegképződés esélye is.

hialuronsav izület, bőr
hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-megrendelem-1db
spacer
hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-megrendelem-1csomag

Hialumax Duo™ hialuronsav kapszula

A Hialumax Duo egy egyedülálló, innovatív termék, melynek segítségével könnyedén kiegészítheti étrendjét hialuronsavval, ami a kötőszövetekben található, a megfelelő hidratálásért és ellenálló-képességért felelős anyag. Természetes biopolimerként és a bőr extracelluláris mátrixának építőelemeként a hialuronsav feszessé, rugalmassá, simává és ragyogóvá teszi a bőrt. Ezen kívül a hialuronsav segít az ízületi porcok csontszerkezeti felépítésében, így ellenállóvá teszi a porcokat a deformációval szemben.

hialuronsav_izulet_bor_seb_sebek_porc_porcok_izuleti_nedv_ranc_viz_kollagen_elasztin-5

Hogyan befolyásolja a Hialumax Duo a bőr állapotát és kinézetét?

A termékben található hialuronsav kulcsfontosságú építőeleme a bőrünknek. Egyrészt felelős a felhámban megkötött vízmennyiségéért, de ami még fontosabb, hogy a bőr extracelluláris mátrixának felépítésében vesz részt. A bőr mélyebb rétegei felelősek a bőr speciális mechanikai tulajdonságaiért, valamint a tápanyagok szállításáért. A megfelelő mennyiségű hialuronsav segítségével a bőr megőrzi hidratáltságát, feszességét és rugalmasságát. Segítségével a sejtek megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jutnak és hatékonyan működnek. Hialuronsav hiány esetén – amit okozhat az öregedés, az alultápláltság, a káros napsugárzás, a környezeti szennyezőanyagok, de még a légkondi is – a bőr elveszti vízmegkötő képességét. Ennek eredményeképp a bőr minden rétege egyre szárazabb lesz és a bőr egyre kevesebb tápanyaghoz jut, elveszti feszességét és simaságát. Ráncok, barázdák és szarkalábak jelennek meg a bőrön, és idővel egyre mélyebbek és feltűnőbbek lesznek. A Hialumax Duo segít a bőrt megfelelő mennyiségű hialuronsavval ellátni, így az ragyogó, és szép lesz.

Hogyan segíti a Hialumax Duo az ízületek működését?

A hialuronsav rendkívül fontos anyag, ami két módon is hozzájárul az ízületek megfelelő működéséhez. Először is, a hialuronsav egy proteoglikán-építő elem, ami a porcok extracelluláris részeiben található – azaz a porcok belső szerkezetében, így felelős a porcok rugalmasságáért és azok ellenállóképességé-ért a deformációval szemben. Másodszor, a hialuronsav vízmegkötő hatása miatt is rendkívül fontos – biztosítja az ízületek megfelelő hidratáltságát, vízellátását. Az ízületi nedv egyik fő alkotóeleme, így garantálja az ízületek megfelelő „olajozottságát”. Megvédi az ízületeket a kopástól, ami egyébként az ízületek károsodásához vezetne. A rendszeres hialuronsav bevitel segít megvédeni az ízületeket a káros hatásoktól, javítja azok hidratáltságát, olajozott és megfelelő működését

Kinek javasolt a Hialuronsav?

A Hialumax Duo -hialuronsav különösen javasolt:

* A bőr állagának javítására, mivel segít a bőr hidratálásában; különösen javasolt száraz bőr és ráncok esetén, illetve rendszeres szolárium
használóknak, légkondicionált helyiségekben dolgozóknak, valamint a nyári időszakra. * A mozgásszervek védelmére azoknak, akik rendszeres fizikai aktivitás, sport, vagy túlsúly miatt túlterhelik ízületeiket, illetve időseknek.
* Kozmetikai vagy ortopédiás kezelések kiegészítéséhez

Adagolás

* bőrre: 1 kapszula naponta
* ízületekre: napi kétszer 1 kapszula (vagy orvosi javaslatra más mennyiségben)
Használja két hónapon át, és szükség esetén 1-2 hónap kihagyás után ismételje a szedést. Ne lépje túl a javasolt napi mennyiséget. A változatos étrend nem helyettesíthető étrend-kiegészítőkkel.

Nettó tömeg: 12g/30 kapszula

Tápanyag információ 1 kapszula 2 kapszula
Hialuronsav 40 mg 80 mg
Hialuronsav Hidratál,
és kisimítja a mimikai és a mélyráncokat a fiatalosabb bőrért

– Írta Dr. Linda Miles természetgyógyász, bőrszakértő

A hialuronsav, becenevén a „természetes szivacs” vagy „nedvesség-mágnes”, úgy hidratálja a bőrt, ahogy semmilyen már hatóanyag nem képes, és csak nemrég fedezték fel, milyen jó hatással is van a bőrre. Ez a figyelemreméltó molekula azzal a csodálatos képességével érdemelte ki a beceneveit, hogy a saját tömegének ezerszeresét is képes megkötni vízben. A hialuronsav, vagy csak hialuron, létfontosságú szerepet játszik a szöveteink folyadékellátásában, különösen igaz ez a bőr esetén. Ma már elérhető kapszula formájában is, és azt teszi, amihez a legjobban ért – mélységében hidratálja a bőrt.

Megtalálható a szemben, az ízületekben, a kötőszövetekben és a bőrben. Sok különböző, fontos funkciót lát el a testben. Az ízületekben mint ízületközi folyadék van jelen, lengéscsillapítóként és kenőolajként működve egyszerre. A bőrben a sejteken kívül található meg nagy mennyiségben (a kollagénnel, az elasztinnal, vízzel és más vegyületekkel együtt). Ezek együtt alkotják a bőr „állványzatát”, szerkezetet, alakot és színt adva neki. A nedvesség megkötéséhez való fantasztikus képességével a hialuronsav segíti a kollagénrostok fennmaradását a bőrben. A hidratált, egészséges kollagén ugyanis hidratált, telt, fiatalos bőrt is jelent egyben. Bár a hialuronsav csak nemrégiben került be a köztudatba, az egészségügyben már régóta kihasználják különleges képességeit. Az orvosok ízületi gyulladás elleni injekciókban és szemműtéteknél használják a hialuronsavat. Ahogy a kollagéninjekciók feltöltik a ráncokat, és kisimítják az arcbőrt, a hialuronsav képes ugyanerre. A legújabb kutatások a hialuronsav sebgyógyulásban betöltött szerepét vizsgálják, és számos kutatás arra jutott, hogy a hialuronsav fogyasztása gyorsítja a gyógyulást és csökkenti a hegképződést. Más tanulmányok azt mutatják, hogy ha a műtét előtt hialuronsavat adagolnak a kezelt szövetek kevésbé hajlamosak műtét utáni letapadásra. Az orvosok arra is használják a hialuronsavat helyileg, hogy a gyógyszereket hatékonyabban juttassák a helyükre a bőr különböző káros, rák-gyanús elváltozásai esetén. Hihetetlen, ugye? Egy apró molekula, és ennyiféle hasznos funkció, és ahogy a kutatások haladnak, egyre többet fedeznek fel.

A hialuronsav létfontosságú a bőr egészsége, szerkezete és folyadékellátása szempontjából. Szerencsére ma már kapható és elérhető a hialuronsav kapszula megfizethető, magas minőségű formulája, ami egyszerre hat az ízületekre és a bőrre. A hialuronsav kapszulát úgy is értelmezhetjük, mint egy ránctalanító krémet, ami gazdagon hidratálttá teszi a bőrt és megóvja azt a kiszáradástól.

Láthatjuk tehát az eredményeket: a hialuronsav a természet legfőbb hidratáló ereje. A hialuronsav alkalmazása megköti a nedvességet a bőrben, puhává és simává teszi, feltölti a mimikai ráncokat és a mélyráncokat is, hogy a bőr még fiatalabbnak hasson.

A szerzőről
Dr. Linda Miles a dermae® Természetes Testápolás cég alelnöke és szóvivője, szakértője a kiegészítő gyógyhatású készítményeknek és a biotechnológiának immár három évtizede, az innovativ, nagy hatékonyságú természetes gyógykészítmények fejlesztésének úttörője.

Források:
1 Chen,W. Y. and Abatangelo, G. “Functions of Hyaluronan inWound Repair.”Wound Repair and Regeneration 7 (1999): 79-89. 2 Burns, J.W., Skinner, K., Colt, J., Sheidlin, A., Bronson, R., Yaacobi, Y., and Goldberg, E. P. “Prevention of Tissue Injury and Postsurgical Adhesions by Precoating Tissues with Hyaluronic Acid Solutions.” Journal of Surgical Research 59 (1995): 644-652. 3Wolf, J. E., Taylor, J. R., Tschen, E., and Kang, S. “Topical 3.0% Diclofenac in 2.5% Hyaluronan Gel in the Treatment of Actinic Keratoses.” International Journal of Dermatology 40 (2001): 709-713. 4Brown, T. J., Alcorn, D., and Fraser, J. R. “Absorption of Hyaluronan Applied to the Surface of Intact Skin.” The Journal of Investigative Dermatology 113 (1999): 740-746.

A hialuronsav gyógyászati hatása a térd ízületi gyulladása esetén

Véletlenszerű, ellenőrzött kísérletek összehasonlító elemzése

Dr. Chen-Ti Wang, Dr. PhD. Jinn Lin, PhD. Chee-Jen Chang, Dr. Yu-Tsan Lin, és Dr. Phd. MpH. Sheng-Mou Hou

A kutatást a Tajvani Nemzeti Egyetemi Kórház ls a Nemzeti Tajvani Egyetemi Orvosi Kollégium végezte, Tajvan, Taipei

Háttér: A hialuronsav ízületközi injekciójának gyógyászati jelentősége a térd ízületi gyulladásánál mindmáig kétséges volt. Az összehasonlító elemzés célja, hogy fényt derítsen a terápia hatékonyságára és biztonságára.

Módszerek: Húsz véletlenszerűen kiválasztott, ellenőrzött kísérletnek az összehasonlító elemzését vezettük le, az egyik oldalon ízületközi injekciós placebóval, a másik oldalon ízületközi injekciós hialuronsavval kezelve a térd ízületi gyulladását. Az eredményeket három csoportban értékeltük: fájdalomérzet mozgással, fájdalomérzet mozgás nélkül, és funkció. A placebóval kezelt csoport és a hialuronsavval kezelt csoport között a hialuronsav hatásfoka mérőszámainak középértéke mutatta meg a különbséget. A kimeneti eredmény a biztonság szempontjából az volt, hogy milyen kedvezőtlen eredményei lehetnek a hialuronsav alkalmazásának.

Eredmény: A hialuronsav ízületközi injekciója csökkenti a térd ízületi gyulladásának tüneteit. A fájdalom csökkenése és a működőképesség szempontjából is jelentős előrehaladást tapasztaltunk, alig néhány kedvezőtlen mellékhatással. Viszont jelentős különbségek mutatkoztak az egyes kutatási csoportokon belül a hialuronsav hatékonyságát illetően. A csoporton belüli elemzések és az összehasonlító elemzések azt mutatták ki, hogy a kevésbé kimódolt kutatási módszerek, mint például az egyszeres vakteszt vagy az egyközpontú teszt esetén a hialuronsav hatékonysága jobban értékelhető, hogy az acetaminofén mint fájdalomcsillapító használata a tesztek során a hialuronsav kisebb hatékonyságát okozta, illetve hogy a hatvanöt éven felüli páciensek esetén, a legelőrehaladottabb ízületi gyulladásnál (amikor az ízületek között már egyáltalán nincs ízületi folyadék) a hialuronsav sem tudott szignifikáns eredményt elérni.

Következtetés: Az összehasonlító elemzés megerősítette az ízületközi hialuronsav-injekció terápiás hatékonyságát és biztonságosságát a térd ízületi gyulladása esetén. További jól megtervezett, véletlenszerű, ellenőrzött, magas módszerminőségű kutatások szükségesek a hialuronsav különböző termékformáival kapcsolatos bizonytalanságok feloldására, különböző klinikai helyzetekben és páciensek különböző körét bevonva.

Bizonyítás mértéke: gyógyászati tanulmány, II-3b szint (módszeres áttekintés, heterogén I. szintű tanulmányok). Lásd a Szerzők útmutatása fejezetet a bizonyítás teljeskörű leírásához.

A csont- és ízületi sebészek tudományos folyóirata, 2004, 538. oldal

Hialuronsav-kezelés

A hialuronsav egy poliszacharid, amit a szervezet állít elő, és a kötőszövetekben tárol. Más nevén hialuron, és a sejteken kívül található meg (sejten kívüli mátrix) a legtöbb gerinces élőlényben. A hialuronsav létfontosságú összetevő a sejtek növekedéséhez, mivel ez továbbítja a folyadékot a sejtekhez. Támogatja a fehérje-szintézist, ami a bőr és a porcok szerkezetét biztosítja. A hialuronsavon alapuló kezelések hatásosnak bizonyultak a bőrápolásban, a sebgyógyításban és az ízületek kezelésében.

Jelentősége

A hialuronsav olyan természetesen előállított biológiai vegyület, amely a test szöveteinek hidratálásáért is felel. A hialuronsav legnagyobb mennyiségben a szemben található meg, mint üvegszerű folyadék, ezen kívül az ízületekben és a bőrben. Eredetileg a kakas taréjából állították elő mesterségesen, biológiailag megfelelőbb változatát azonban baktériumtenyészetek termelik, nagyobb mennyiségben és tisztább minőségben. Mindeközben a hialuronsav biológiai szerepe egyre nagyobb figyelmet kap.

Funkciója

A hialuronsav biztosítja a folyadékot a szöveteknek és a sejteknek a regenerálódáshoz és a gyógyuláshoz. A hialuronsavat a szervezet magától is előállítja, azonban ez a képessége fokozatosan csökken helytelen életmódbeli hatásokra és a kor előrehaladtával. Külső forrásokból is nyerhető hialuronsav, akár bőrön keresztül, akár injekcióval, vagy szájon át, a sebgyógyulás gyorsítására és síkosításra.

Hatása a bőrre

A hialuronsav része a különböző bőrgyógyászati és kozmetikai kezeléseknek, hogy a bőr hidratáltságát és újraépülését biztosítsa. Ez a vegyület a bőr alsó rétegeit célozza, hogy a kollagének helyreállításában és regenerálódásában segítsen, így előzi meg a ráncok kialakulását, és ösztönzi a sejtek termelődését az egészséges bőrtónushoz. A hialuronsav a folyadékok és vitaminok továbbításával a sejteket fiatalon tartja. A hialuronsavat a kozmetikusok, bőrgyógyászok és plasztikai sebészek is elismerik, mint bőrfiatalítót, a bőr alá fecskendezve is alkalmazzák. A hialuronsavat azonban a szervezet idővel feldolgozza, és az ilyen injekciók hatása elmúlik. A hialuron kapszula rendszeres fogyasztásával elkerülhetjük a tűt és nem csak a bőrünk, de ízületeink is megfiatalíthatók általa. Telít és kontúrt ad, rugalmasságot és feszességet kölcsönöz.

Hatása a kutatásokban

Egy PubMed tudományos irodalmi kutatás azt mutatja, hogy klinikai kutatások sora folyik a hialuronsav hatásairól a sebgyógyulásban és gyulladások esetén. A Lábápolók Lapja szerint a hialuronsav alkalmazása jótékony hatással van az égésekre és a fekélyekre, és kisebb a hegképződés esélye is. A hialuronsav jelen van az ízületi folyadékban is, és a Megújulás Tudománya magazin jelentése szerint a térd és egyéb ízületek helyrehozatalakor a hialuronsav-injekciók jótékony hatását is bizonyították.

Megfontolnivalók

A hialuronsav lehet kakastaréjból előállított, így az állati eredetű termék, sajnos ez allergiás reakciókat okozhat. A baktériumtenyészetekkel előállított hialuronsav nem minősülnek állati eredetűnek, és az emberi szervezet számára is befogadhatóbbak. A Hialumax Duo™ nagy tisztaságú baktérium tenyészetből származó, maximális biohasznosulású, szabadalommal védett hialuronsavat tartalmaz, nagy dózisban (40mg/kapsz).


Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed