A böjtről

Nem a böjttől kell félni, hanem a bőségtől

Hihetetlen, hogy az emberek többsége fél vagy idegenkedik a böjttől. Felfoghatatlan számomra, hogy míg a böjt rendszeres gyakorlása gyógyulást hozhatna, és alapját képezhetné a tartós egyészségnek és hosszú életnek, addig a böjtöt, mint alternatív gyógymódot igyekszenek elrejteni az emberek elől. A böjt az emberi evolúció része, az emberi szervezet évmilliók alatt hozzászokott a nélkülözéshez, ám nem szokott hozzá napjaink bőségéhez, mely számos civilizációs betegség alapja, mint az allergia, a magas vérnyomás, szívbántalmak, fülzúgás, a II-es típusú cukorbetegség, az elhízás, alvászavarok, a fej- és hátfájás.… Az emberi szervezet böjtre programozott, a böjt ezért csak csekély kihívást jelent a számára, amit játszva teljesít, ha visszanyúl régi mintáihoz. A manapság tapasztalt felesleggel, stresszel, mozgáshiánnyal azonban még csak rövid ideje kell megbirkóznia.

faradtsag- bio-nyirfanedv-1-a-bojtrol

A tökéletes böjt titka - nyírfanedv

A böjt szilárd táplálkozást nélkülöző kúra, célja, hogy egyensúlyt teremtsen test-lélek-szellem szinten, megalapozva ezzel tartós egészségünket, visszaadva mindennapi életenergiánkat, életörömünket, fiatalos ragyogásunkat, külsőnket. A gyógyító böjt alatt szerves anyagokban gazdag folyadékokat veszünk magunkhoz. Kiemelkedően fontos a folyadék ioncsere-képessége. Minél fejlettebb egy anyag ioncsere-képessége, annál nagyobb lesz az anyag gyógyító tulajdonsága.

A nyírfanedv egymással harmonikus egységben előforduló ásványi anyagok és betulin, komplex szerves savak, fruktóz, glükóz, aminosavak, vitaminok, proteinek, természetes erjesztő anyagok, növényi fitovegyületek, és fitoncidok összessége.

A nyírfanedv ioncsere képessége egyedülálló.
Böjt és vallás

A böjtöt minden nagy vallás előírja egy bizonyos időpontban, mint az iszlám a ramadánt, a kereszténység a húsvéti nagyböjtöt. A testi tisztaság minden vallásban csupán eszköz volt a célhoz, bár nagyon hatékony eszköz. A böjtöléssel megtisztulnak a szervezet energiacsatornái, ezért az isteni forrásból származó finomabb információk el tudnak jutni az ember anyagi szintjére is. Nem véletlen, hogy hagyományunk minden nagy mestere 40 napig böjtölt, mielőtt fontos üzenetet kapott a magasabb szférákból: Mózes, mielőtt megkapta a Tízparancsolatot, Keresztelő Szent János, mielőtt megkezdte munkálkodását, végül Krisztus, mielőtt feladata teljesítésébe fogott.

faradtsag- bio-nyirfanedv-2-a-bojtrol

A kulcs: a böjti ital megválasztása

A nyírfanedv számos tulajdonsága nem csupán kémiai sajátosságaiból ered. Ioncserélő képessége mellet olyan tényezők, mint keletkezésének módja, palackozása nagymértékben közreműködik hatásmechanizmusának hatásában.

A nyírfanedv egy természetes fertőzés gátló a kémiai anyagokkal ellentétben nem válogatás nélkül gyakorol hatást, nem pusztítja el az egészségest és egészségtelent, hanem kizárólag ott hat ahol szükséges. Megkíméli azokat a regeneráló elemeket, amelyek hozzájárulnak a teljes gyógyuláshoz. A nyírfanedv felveszi a harcot a szervezetben található méreganyagokkal szemben. Minden tulajdonsága mikro- molekuláris összetételének köszönhető.

A gyógyító nyírfanedv összetevői elbánnak a baktériumokkal is, és élénkítő hatást gyakorolnak emberre és állatra. Baktériumölő hatásának köszönhetően a nyírfanedv természetes szer, sérülések, sebek, bőrirritációk gyógyítására külsőleg-belsőleg egyaránt. A nyírfanedv a sejtek viszonylatában jelentős erősítő és kiegyensúlyozó képességgel bír, amely a nyírfanedv által az embernek biztosított kiemelkedő mennyiségű szerves elemekre vezethető vissza. A nyírfanedvet az esetek többségében hígítva használják. Lényegében úgy képzelhetjük el, hogy a nyírfanedv egy nedvszívó papírhoz hasonlóan viselkedik, ami elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen, ugyanakkor átengedi az ásványokat, az éltető és energiát tartalmazó elemeket. A nyírfanedv mágneses erőként viselkedik a szerves hulladékokat illetően, mint a salakanyagok, mérgezőanyagok. Megállapíthatjuk, hogy valódi sejtszintű, váladék elvezető szerepet tölt be. Magába szívja a rosszat, cserébe pedig otthagyja a gyógyító tulajdonságait.

Bio csőerdőből nyírfanedv – minden házi patika alapja

A nyírfanedv, a nyírfában található tápoldat. A nyírfaerdőt, ahonnan származik csövek hálózzák be („csőerdő”), minden nyírfába két méter magasan két centiméter sugarú lyukat fúrtak, a fa vastagságától függően 5 vagy 8 cm mélyen. A nyírfavíz kifolyik a lyukakon a csövekbe, gyűjtőedényekbe, majd végül a gyártósorra, ahol pedig palackozzák. Ezt leginkább a vérvételhez lehetne hasonlítani, a nyírfanedv a nyírfa vére, tele biológiailag aktív tápanyagokkal. Az organikus erdő és a szabadalom végterméke a 100%-osan természetes nyírfanedv, adalékanyag nélkül. Egy évben csak egyszer csapolható a nyírfanedv, erre körülbelül 3 hét áll rendelkezésre, (általában április közepétől indul a szezon). A nyírfanedv tökéletes böjtital, de előszeretettel alkalmazzák izotóniás italként nagy melegekben, vagy fizikai erőkifejtések során és szilárd táplálkozás mellett kísérő italként.

faradtsag- bio-nyirfanedv-3-a-bojtrol

A sejtek – a „kicsi Én” -ek

Az emberi test 70%-a víz. A szervezet legkisebb egységei a sejtek ennek a vizes közegnek a segítségével kommunikálnak. Ez a kommunikációs hálózat az immunrendszer alapja. Az emberi szervezeten belül rendkívül összetett kémiai, biológiai és elektromos folyamatok zajlanak, melyek egy része ennek az információáramlásnak a szolgálatában áll. A jó kommunikáció, azaz az egészség titka, ennek a vizes közegnek a pH értékén múlik. Amikor böjtölünk, és megtisztítjuk a szervezetünket, ezt a vizes közeget tisztítjuk meg. Olyan ez, mint egy akvárium- takarítás. Az akvárium vize a testfolyadék, az akvárium halacskái pedig a sejtek. Ha koszos a víz, akkor a sejteknek három lehetőségük van. Alkalmazkodhatnak a környezethez, ez a daganatos megbetegedés, visszavehetnek működésükből, vagy elpusztulhatnak. Utóbbi két esetben tünetek sokaságával fog jelezni a test, amit ha nem jól értelmezünk, kezelünk betegségekké alakulnak. A nyírfanedv böjt ezt az egyensúlyvesztést gyorsan és látványosan kezeli. A mindennapok életminősége javul nyírfanedv böjt hatására. A nyírfanedv böjt rendet, egyensúlyt teremt, test- szellem-és lélek szinten.

Böjtölés során a testfolyadékunkat szűrjük át és cseréljük ki. A böjt alatt csak jó minőségű, magas biológiai hasznosulású folyadékokat vegyünk magunkhoz. A bio nyírfanedv pont ilyen böjtital. Az élet vizének is nevezett nyírfanedv tökéletes böjtital, mert él és folyamatosan mozgásban van, amit aktív összetevőinek köszönhet.

Nyírfanedv, emberi beavatkozás nélkül

Böjtöléshez kizárólag szerves anyagokban és ásványokban gazdag folyadékot válasszon. Az akvárium vizét szennyező savak és méreganyagok kivezetését ilyen természetes szerves anyagokat tartalmazó nedvvel tudjuk csak megoldani. A folyadékok ioncsere-képessége adja a böjt gyógyító erejét. A nyírfanedv böjt titka az összetevőkben rejlik, mely kizárólag a természet által jön létre, emberi beavatkozás nélkül. A bio nyírfanedvben harmonikus egységet alkotnak az ásványi anyagok*, a betulin, a komplex szerves savak*, a fruktóz, a glükóz, az aminosavak, a vitaminok, a proteinek, a természetes erjesztő anyagok, a növényi fitovegyületek, és fitoncidok* összessége.

* komplex szerves savak (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav…)
* ásványi anyagokat (makroelemek, mikroelemek, nyomelemek, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz…)
* fitoncidok (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját „immunrendszerük” védelmére)

faradtsag- bio-nyirfanedv-4-a-bojtrol

Felkészülés a böjtre

A léböjt tarthat 1—3 napig, de lehet akár 6 hetes is lehet. A léböjt régi, jól bevált módszer az egész szervezet megújítására. A nyírfanedv megnyugtatja az emésztést, minden biológiailag fontos anyagot biztosít. Azoknak, akik hajlamosak a teltségérzésre, a hőre, a magas vérnyomásra és az igen erős aktivitásra, leginkább az 1—3 napos kúra felel meg. Ez tehermentesíti az emésztőrendszert és a kapillárisokat, megerősíti a szívet, és szabályozza a magas vérnyomást. Felgyorsítja az anyagcseretermékek kiválasztását, előnyösen befolyásolja a gyulladásos folyamatokat, és csökkenti a testsúlyt.

A hideg típusnak, aki állandó fáradtsággal és más gyengeségi tünettel küzd, feltétlen használjon fűszernövényeket a böjt alatt, így ügyelve arra, hogy elegendő hő és csi legyen a szervezetében.

A böjtkúra előtti napon érdemes hashajtózást végezni, ez ugyanis segít felkészíteni a böjtölésre való átállásban. Kíméletes és szennamentes megoldást válasszon, ilyen szennamentes hashajtó az Erbalax kapszula és az Erbalax gyógynövényfőzet.

Szükség lesz egy vagy több jó könyvre. Én mindenkinek azt javaslom, hogy böjttel meditációval és önismerettel kapcsolatos könyveket olvassanak ilyenkor. Nincs szükségünk semmi izgató olvasmányra, teljes átszellemülésre és a gondolatok tisztaságára azonban igen. Lenyugszik a test, lenyugszik a fej, ennek érdekében minden nyomasztó ügyet intézzünk el a böjt előtt. Ha van rá lehetőségünk, akkor telefonunkat, számítógépünket, tv-nket is helyezzük üzemen kívül. Az otthon található élelmiszereket ajándékozzuk el. A konyhában rengeteg friss fűszernövény és gyógynövény kapjon helyet.

Jó eredményeket érhetünk el a lábfej, a gerincoszlop, valamint a fül reflexzónáinak masszírozásával, valamint akupresszúrával és siacu - masszázzsal. A fül akupunktúra is hasonló hatású — segítségével megkönnyíthetjük a böjtre való ráhangolódást.

Előnyt jelent, ha vissza tudunk vonulni valamilyen szép és nyugodt helyre, például vidékre, ahová csak a legszükségesebb felszerelést visszük magunkkal. A belső visszavonulás és a befelé figyelés időszaka jön el a böjttel.

Kerüljük mindent ami eltereli figyelmünket önmagunkról, vagy egyoldalúan stimulálják intellektusunkat. A böjtre való felkészülés célja, hogy szakítsunk régi szokásainkkal, és helyet és időt teremtsünk az újnak. A régi szokások már olyan szélesre taposták maguknak az utat, hogy az új kezdetben csak sok odafigyeléssel fejlődhet.

faradtsag- bio-nyirfanedv-5-a-bojtrol

Fontos szabály a böjt alatt

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a böjt alatt a máj és a vesék rengeteget dolgoznak. Munkájuk folyadék hiányában nem megy végbe, ezért a napi folyadékbevitelt, az előirányzott 3 liter mindenképp meg kell inni. A böjt alatt nincs a folyadékbevitelnek felső határa, de az alsó határt el kell érni, akkor is ha nem érzünk szomjúság érzetet.

A vese szereti a vizet, ha nem iszunk eleget, akkor a vizeletet be kell sűrűsítenie. A vizeletnek hígnak, lazának kell lennie, ekkor segítjük a veséink munkáját. A máj a nyírfanedv böjtkúra végére visszanyeri eredeti méretét és teljesen regenerálódik. Például, akinek zsírmája van, annak a nyírfanedv böjt jelenti az egyedüli gyógyulást.

A böjt első napjai

A böjt a különböző krónikus betegségekre úgy fejti ki a hatását, mint a homeopatia.

„hasonló a hasonlóval gyógyítandó”

Azok a salakanyagok és toxinok, amelyek böjtölés közben oldódnak fel és kerülnek be az anyagcsere folyamatába, izgatószerként hatnak a szervezetre. Ezek azok az anyagok, amelyek miatt eredetileg megbetegedtünk. A szervezetünk öngyógyító, egy „belső homeopata”, aki ilyenkor egyértelműen átveszi az irányítást, és a javunkra fordítja a folyamatot. Mivel azonban a nyírfanedv összetevők koncentráltak, és nem potenciáltak — úgy is fogalmazhatnánk, hogy „őstinktúra” —‚ számíthatunk a böjtre jellemző, néha nagyon is kellemetlen tüneteket produkáló kezdeti állapotrosszabbodásra.

Böjti krízis

Általában a hetedik nap táján jelentkezik. Ezután legtöbbször egy jól érezhető mélypont következik, amely meditálással kellemesebbé tehető. Aki hosszabb böjtkúrába fog, az a tizennegyedik nap táján újabb krízisekre számíthat, ez minden alkalommal egy szinttel lejjebb visz saját lelkünk mélyebben fekvő rétegeihez. Ezzel újabb problémák és testi „csomók” kerülhetnek felszínre. A 21. napon újabb krízis jelentkezik. Ha ezen is túl vagyunk, a 28. napot követően már nem kell különösebb problémára számítanunk. A tipikus böjti krízisek a Hold ritmusát követik.

faradtsag- bio-nyirfanedv-6-a-bojtrol

Mi történik a böjt alatt?

A nyírfanedvböjt során a szervezet azokat a kóros lerakódásokat és salakanyag raktárakat támadja meg, amelyek az évek során rakódtak le. Ilyenkor azok a kóros részek is mobilizálódnak, amelyek lerakódtak a kötőszövetben, mint a gyógyszerek, illetve bomlástermékeik, melyek elraktározódnak a zsírszövetben. Az érzékenyebb böjtölők ezeknek az anyagoknak a hatásait is újra érezhetik, amikor a zsírlebontás beindulását követően a keringésbe kerülnek. Ebből a szempontból a böjt inkább esély, semmint vészhelyzet a szervezet számára. Testünk a saját, a történelem ínséges korszakaiban már jól bevált koncepcióját követi: először a kevésbé fontos alkotórészeket bontja le és égeti el, majd szép sorban, fontossági sorrendben halad tovább. A nyírfanedv biztosítja a böjt alatt, hogy a fontos részeket érintetlenül hagyja. A nyírfanedv szerves összetevői segítenek lebontani a kóros részeket, a felesleges zsírtartalék, amit a nehéz időkre tartogatott, legyen az bőr alatti zsír vagy zsigeri zsír (a szervek elzsírosodása, ami nagy fejtörést okoz az egészségügyi szakembereknek, hiszen a zsigeri zsírok nem láthatók, vékony emberek belső szerveinek az elzsírosodása, civilizációs megbetegedések alapja, hátterében túlzott sav-és méreganyag felhalmozódás áll) a nyírfanedv ezt segít kivezetni, eltávolítani.

A szervezet intelligens és öngyógyító. A nyírfanedvböjt lehetőség az öngyógyító folyamatok beindítására. A böjt egy hatásos és gyors, önálló kezelési mód. A böjt számos, egészen különböző betegségeket is képes meggyógyítani. A böjt egyértelműen javítja a mindennapok életminőségét. A böjt hatása nem csak testi szinten nyilvánul meg, a böjt során a lélek és szellem tisztaságát is megtapasztalhatjuk.

A kötőszövet, mint szeméttároló

A kötőszövet testünk egészét behálózza, és a szervezet első és legfontosabb szabályozója. A kötőszövetet a szervezet szemétlerakónak használja, amennyiben nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű bázis a kivezetésre. Civilizált, természetellenes életmódunk fosztogatja a szervezet szerves anyag készleteit, csupán ezen anyagok pótlásával is számos betegség megelőzhető lenne. Ha ez a mindent átható és valamennyi specifikus szerv szövetét összefogó szövet elsalakosodik és eldugul”, rengeteg betegséget okoz testünk valamennyi szervében. A nyírfanedv megtisztítja ezt a szó szoros értelmében is alapvető szövetet. A nyírfanedv böjt az egész testre átfogó és pozitív hatással van, nagyfokú gyógyulást és regenerálódást jelent. A böjtölés betegségeket gyógyító hatása arra vezethető vissza, hogy a megváltozott anyagcserének köszönhetően a kötőszövet megszabadul salakanyagaitól. Aki következetesen böjtöl, a kúrát követően is egészségesen táplálkozik, a „betegség mint szimbólum” jegyében utánajár betegségei jelentésének, és ezeket lelki szinten is feldolgozza, akár egészen le is mondhat a gyógyszerekről.

Például a böjt alatt a hasnyálmirigy endokrin része megdöbbentő módon regenerálódik, és a II-es típusú diabétesz lényegesen javul a böjt alatt.

Ha nincs felkészülve egy böjtre, válassza a nyírfanedv méregtelenítő programját, ahol szilárd táplálkozás mellett tapasztalhatja meg a nyírfanedv élettani, szervezetre gyakorolt csodálatos hatást. Vagy egyszerűen csak készítsen egy finom koktélt* és fogyassza minden reggel éhgyomorra.

* Egy pohárba tépj friss mentaleveleket és adj hozzá citromkarikákat, kánikulában jégkockát is használj. Öntsd fel nyírfanedvvel és élvezd ezt a páratlan bio nedűt.

Mit tapasztalhatunk a böjt után?

  • a böjt megfiatalítja, megszépíti testét, növeli kisugárzását
  • a kötőszövet feszesebb és erősebb (narancsbőr mentes felületek)
  • egészséges, világító szemfehérje
  • egészséges, tisztább, feszesebb arcbőr (az arc ödémái visszahúzódnak, olyan látványos ez, mintha plasztikai beavatkozáson vettünk volna részt)
  • üde, friss lehelet
  • a betegségek visszahúzódnak vagy megszűnnek
  • visszakapja ízlelőbimbóit, javul a szaglása
  • a koncentráció javulása, tisztánlátás, önbecsülése nő

*A böjtkúra kétségtelenül a leghatásosabb kozmetikai kezelések közé tartozik, ami nem meglepő. A belülről kifelé történő, gyökerekig ható tisztítás sokkal hatásosabb, mint az, amelyik csak a felszínt veszi kezelésbe.

faradtsag- bio-nyirfanedv-7-a-bojtrol

A böjtkúra fűszerei

A böjtkúra alapanyagait nagy gonddal és alapossággal kell beszereznünk. A böjtben felhasznált alapanyagoknak kiváló minőségűnek kell lenniük. A böjt alatt nem kell lemondani az ízekről. Használjunk stéviát, ez a böjtkúra megédesítője, lime-ot, citromot, menta levelet, citromfű levelet, gyömbérgyökér port, ezek a böjtkúra fűszerei.

Biztonságban a böjt alatt

A nyírfanedvvel való böjt alatt nem lesz szüksége máj-és epe teakeverékre, hiszen szakértői vélemény igazolja, hogy a betulin (betulinol) és a fitoncidok tartalma miatt a nyírfakivonatnak májvédő hatása van, továbbá gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is bír. Gyorsan felszívódik a gyomorban. Méregtelenítő-lúgosító hatást fejt ki. A nyírfanedv a test folyadék-elektrolitikus egyensúlyának megőrzésére még élsportolóknak is ajánlott fizikai teherbevétel idején, így biztonságban tudhatja szervezetét a böjt alatt.

* A NORDIC KOIVU® nyírfanedv kiemelkedően értékes biológiai szempontból, megkötések nélkül javallott a test teljes egyensúlyának visszaállításához.

faradtsag- bio-nyirfanedv-8-a-bojtrol

Meditáció a böjt alatt

A böjt minden napján meditáljunk 1-1,5 órát. A meditációhoz használjunk meditációs CD-ket, nagyon tudom ajánlani Kövi Szabolcs meditációs albumait. A meditációnk alatt képzeljük magunk elé, amint testünkben nagytakarítás zajlik, és néha-néha tudatosítjuk magunkban, hogy szervezetünk éppen valamilyen hulladékot éget el.

Májborogatás a böjt alatt

A böjt alatt alkalmazzon májborogatást. Minden nap pihenjen le melegvizes tömlővel másfél órára. A melegvizes borogatást szorítsa a májához. Másfél óra múlva intenzív testmozgás következik!

Fokozzunk a keringést

A testet melegítő gyógy-és fűszernövény a gyömbérgyökér. A böjtkúrák első napjain előtérbe kerülnek a keringési problémák és a hidegre való érzékenység.

Töltsön egy kupica nyírfanedvet magának és szórjon bele egy késhegynyi gyömbérgyökér port. Az édeskömény porral is ugyanilyen eredményt érhet el. Ennek a receptnek nagy hasznát vehetik azok is, akik anyagcseréjüket szeretnék serkenteni, keringésüket javítani a hétköznapokon.

Inkább beöntés

A beöntés összehasonlíthatatlanul kíméletesebb, mint a kolon-hidroterápia. A böjt második napján veszi kezdetét és kétnaponta ismételjük meg. A bél kiürítése a böjtkúra fontos része a beöntés ezt segíti. Érzékeny emésztőrendszer esetén ne fogyasszon glaubersós vizet, kezdjen rögtön beöntéssel. A beöntést irrigátorral végezzük. Az irrigátorba himalájai pink sós meleg vizet töltünk. A pakisztáni pink só az őstenger maradványait tartalmazza, ami alapja a bázikus diétáknak és a konyhasóval ellenétben nem szívódik fel a bél falain keresztül, ezért böjtölés közben is használhatjuk. Ha tehát egy kevés pink sót is adunk a beöntésre szánt vízhez, az garantáltan ki is fog jönni, és a beöntés eléri a célját. Ha enyhíteni akarunk a belek gyulladásán, adjunk kevés kamillafőzetet a vízhez.

Mit ne igyunk a böjt alatt?

Felejtsük el a fekete és gyümölcs teákat, a szénsavas italokat, ezek az italok nem segítik a böjtöt. Amennyiben teát készítenénk, úgy alkalmazzunk citromfüvet, zsályát, kakukkfüvet, körömvirágot, kamillát, csalánt, pitypangot, rozmaringot vagy mentát.

Fontos, hogy ezek a gyógynövények is bio minősítésűek legyenek. Nem vennénk nagy hasznát műtrágyázott vagy autóút mellől származó növényeknek a böjt során.

A böjtkúra ideje

A hatásos böjtkúra ideális hosszát mindig egyénileg kell meghatározni — nincs két azonos lefolyású kúra. Természetesen nagyon sok múlik a böjtölő motivációján is. Ha a böjt kiinduló oka egy testi probléma, például egy krónikus homloküreg-gyulladás, hajlamosak vagyunk csak addig böjtölni, amíg a panasz megszűnik. Ez sajnos nem mindig következik be már az első böjtkúrát követően, ezért gyakran még egyszer vagy akár többször is vissza kell térni ugyanahhoz a problémához. Ha a böjtölő inkább önmaga megtapasztalásának és tudata kitágításának céljából vág bele a böjtölésbe, a kúra hossza még inkább rajta múlik. Ha a kúrával párhuzamosan valamilyen spirituális kísérő kezelést is végzünk, olyan mélyreható eredményeket érhetünk el, amelyek feltétlenül befolyásolják a kúra hosszát. Aki sikeresen és élvezettel böjtölt végig két hetet, miért is ne hosszabbíthatná meg még két héttel? Ha a négyhetes kúrát már többször is kipróbáltuk, már a negyvennapos böjt sem lehetetlen, amit a Biblia is megerősít.

faradtsag- bio-nyirfanedv-lablec--bojt-es-dieta

Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed